Ljubljana
MGML

Ta veseli dan kulture v Galeriji Jakopič

V Galeriji Jakopič se 3. decembra, na obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna, pridružujemo dnevu odprtih vrat slovenske kulture. Družine od 10.00 dalje vabimo na samostojni ogled razstave Bojan Radovič: Replika z Vodnikom za mlade radovedneže, ob 16.30 pa se lahko pridružite vodstvu po razstavi s fotografom Bojanom Radovičem in kustosinjo dr. Marijo Skočir.

Sobota
3
Dec 2022
Čas: 10:00–18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, družine, študenti, seniorji
Odprtje razstave Bojan Radovič: Replika, 2022
Odprtje razstave Bojan Radovič: Replika, 2022 © Blaž Gutman / MGML

Pregledna razstava Replika v Galeriji Jakopič izpostavlja najpomembnejša ustvarjalna snovanja, ki so fotografsko pot Bojana Radoviča izrazito zaznamovala in dopuščajo vedno novo preizpraševanje materialnih, tehnoloških, formalnih in teoretskih postulatov fotografije.

Naslov razstave dobro opiše avtorjev razmislek o fotografiji kot o končnem objektu prezentacije idej in koncepta. Replika ni kopija, niti ponaredek, ni reprodukcija, a tudi ni original sam po sebi – četudi to lahko postane, posebej v fotografiji. 

Ob 16.30 vabljeni na vodstvo s fotografom Bojanom Radovičem in kustosinjo razstave dr. Marijo Skočir, ki vam bosta več povedala o izbranih serijah, o tem, kako sta skupaj zasnovala edinstveno razstavo v Galeriji Jakopič in zakaj je prav replika vezna nit celotne razstave.

Vabljeni tudi, da razstavo med 10.00 in 18.00 obiščete z otroki in s pomočjo Vodnika za mlade radovedneže skozi 18 Radovičevih fotografskih serij spoznate različne umetniške in tehnične pristope k fotografiji.

Barvita in igriva serija Marumage denimo spodbuja razmislek o opazovanju in dojemnaju sveta, črno-beli Transformerji izzivajo v prepoznavanju oblik, podobe živali in ljudi v seriji Replika pa postavljajo pod vprašaj, kaj replika sploh je. Vabljeni, da z vašimi najmlajšimi odgovor poiščite med raziskovanjem Radovičevega fotografskega sveta.

Preživite ta veseli dan kulture v družbi fotografije! 

Sob
25
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič na Ljubljana Art Weekend 2024 • Odrasli, študenti, seniorji
Ned
26
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ned
2
Jun 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
8
Jun 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Ned
9
Jun 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se