Ljubljana
MGML

Zaganjamo projekt Valovanje: Vizualni dnevnik vode

V torek, 14. februarja, ob 19.00 vas vabimo v Galerijo Jakopič na odprtje projekta Valovanje: Vizualni dnevnik vode, ki smo ga zasnovali v sodelovanju z nizozemsko fotografsko agencijo NOOR Images. Jedro razstave so fotografije na temo vode v različnih tematskih sklopih, ki so jih posneli priznani fotografi in fotografinje iz omenjene agencije. 

Torek
14
Feb 2023
Čas: 19:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, družine, študenti, seniorji
Zaganjamo projekt Valovanje: Vizualni dnevnik vode
© Benedicte Kurzen / NOOR Images

Razstava Valovanje: Vizualni dnevnik vode predstavlja edinstven nabor fotografskih del, ki sta ga iz obsežnega arhiva NOOR Images izbrala kuratorja Stefano Carini in dr. Marija Skočir. Postavitev s svojimi deli, vezanimi na temo vode, sooblikuje 12 fotografinj in fotografov, ki delujejo pod okriljem nizozemske fotografske agencije. Razstavljene fotografije sledijo poti vode in so predstavljene v tematskih sklopih Izvori; Rituali; Viri; Konflikti; Premiki; Skrajnosti; Človeško telo in Radosti.

Ali dragi okvirji, veliki formati in sijajna razstavna oprema res pomenijo večjo sporočilnost fotografij in razstave, je prav tako pomembno vprašanje, ki določa postavitev. V skladu s temeljnim poslanstvom NOOR Images, usmerjenim v ustvarjanje možnosti trajnostne produkcije razstav, smo si tudi v Galeriji Jakopič prizadevali, da bi za postavitev razstave Valovanje ponovno uporabili materiale, ki so se nam v 15 letih delovanja galerije pod okriljem Muzeja in galerij mesta Ljubljane (MGML) nabrali v galeriji oz. odpadne materiale, ki smo jih pridobili od drugod. Na ta način bi radi dosegli majhno spremembo v načinu ustvarjanja galerijskih razstav.

Razstavo bosta v torek, 14. 2. 2023 ob 19.00 odprla veleposlanica in posebna odposlanka za vodno diplomacijo pri Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve Tanja Miškova in veleposlanik Kraljevine Nizozemske v Sloveniji Johan Verboom.

Sob
25
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič na Ljubljana Art Weekend 2024 • Odrasli, študenti, seniorji
Ned
26
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ned
2
Jun 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
8
Jun 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Ned
9
Jun 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se