Ljubljana
MGML

Poletna muzejska noč: Vodstvo s fotografom Klavdijem Slubanom in kuratorko dr. Marijo Skočir

Klavdij Sluban je eden v svetu najbolj uveljavljenih fotografov slovenskega rodu. Slubana zaznamuje izrazito individualni avtorski jezik, ki njegovo analogno črno-belo fotografijo dela izčiščeno in prepoznavno. V Galeriji Jakopič predstavljamo njegovo doslej največjo srednjekarierno retrospektivno razstavo z naslovom Nekje drugje Tukaj, ki je nastala v poglobljenem dialogu s kuratorko dr. Marijo Skočir. Vabljeni na brezplačno večerno vodstvo, da podrobneje spoznate Slubanovo delo.

Sobota
15
Jun 2024
Čas: 21:00–22:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Vodstvo po razstavi Nekje drugje Tukaj s Klavdijem Slubanom in dr. Marijo Skočir, Galerija Jakopič, 2024
Vodstvo po razstavi Nekje drugje Tukaj s Klavdijem Slubanom in dr. Marijo Skočir, Galerija Jakopič, 2024 © Metod Blejec / MGML

Klavdij Sluban in zasnovala povsem nov izbor ciklov, ki skozi več kot 150 fotografij predstavlja vrhunce več kot treh desetletij Slubanovega ustvarjanja.

Pot od Nekje drugje do Tukaj bi ne mogla obstajati brez Slubanovih ključnih, najobsežnejših in najekstremnejših potovanj, saj prav ta pomenijo zanesljivo pot v izrazito individualni avtorski jezik, ki njegovo fotografijo dela izčiščeno in prepoznavno. Med temi potovanji se številna časovno in geografsko stikajo, vsako pa pomeni povsem novo izkušnjo.

Sluban svoje celostne in kontinuirane fotografske projekte razstavlja na pomembnih mednarodnih festivalih, v svetovnih muzejih in galerijah, pogosto pa jih tudi dopolni z vrhunskimi fotoknjigami in drugimi publikacijami. Njegova dela hranijo v nacionalnih zbirkah in institucijah po vsem svetu, za svoje ustvarjanje je prejel več prestižnih mednarodnih fotografskih nagrad.

Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Družine, pozor! Z vodnikom za mlade radovedneže po Slubanovi razstavi • Družine
Sob
18
Maj 2024
Ned
19
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Družine, pozor! Z vodnikom za mlade radovedneže po Slubanovi razstavi • Družine

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se