Ljubljana
MGML

Svetlobna gverila v objemu rimske Emone

Svetlobna instalacija

Ponedeljek
24
Maj 2021
Čas: 18:00–23:30
Lokacija: Zgodnjekrščansko središče Erjavčeva ulica 15
Odrasli, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine
Tina Drčar: Ujeta resničnost
Tina Drčar: Ujeta resničnost © Svetlobna gverila

Arheološki park Zgodnjekrščansko središče se priključuje letošnjemu festivalu Svetlobna gverila in nastopa kot ena izmed izbranih točk projekta Ujeta resničnost umetnice Tine Drčar, ki je na štirih lokacijah v širšem središču mesta razstavila pajkove mreže. 

Groteskno povečane mreže, izdelane s pomočjo niti, vrvic, trakov in sintetičnih tkanin ter osvetljene s pomočjo UV svetlobe, ponazarjajo aktualno resničnost, našo kolektivno ujetost v času in prostoru. Pestre oblike mrež, kot jih poznamo tudi iz narave, sugerirajo različne stopnje družbenih spon, vendar pa lahko v njih prepoznamo tudi simbol naše omreženosti ter iz tega izvirajoče moči. Kot pravi Drčar, želi s projektom opozoriti predvsem na pomen svobode v današnjem času, na njeno ujetost, nakrhanost ter izmuzljivost (povzeto po spletni strani Svetlobne gverile). 

VSAK DAN od 24. maja do 19. junija 2021: 21.30–23.30


koprodukcija: MGML in Društvo rečnih kapitanov

TINA DRČAR, samozaposlena v kulturi, je zaključila Visoko strokovno šolo za risanje in slikanje v Ljubljani. Njeno delo je najbolj vidno na zidnih poslikavah v Metelkova mestu, kjer ima že vrsto let atelje. Poleg slikarstva jo zanimajo različni mediji in tehnike: izdeluje mozaike, plakate, objekte in svetlobne instalacije, slika scene za gledališče, deluje pa tudi kot mentorica likovnih delavnic. Sodelovala je na številnih razstavnih dogodkih metelkovskih umetnikov, izvedla pa je tudi vrsto samostojnih razstav v Sloveniji in tujini; med drugim je v zadnjih letih večkrat sodelovala tudi na Svetlobni gverili (projekti Nesmrtna meduza, Ronin, Narobe morje …).

Tor
21
Maj 2024
Predstavitev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
23
Maj 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
25
Maj 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti
Sob
25
Maj 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
1
Jun 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se