Ljubljana
MGML

4SYRINX – 20 let, koncert

Poletna koncertna sezona 2021

Imago Sloveniae – Podoba Slovenije vabi k obisku poletne koncertne sezone 2021.

Sreda
30
Jun 2021
Čas: 20:30–22:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
4SYRINX – 20 let, koncert
© Imago Sloveniae

V sredo, 30. junija bo v Mestnem muzeju Ljubljana nastopil slovensko-hrvaški ansambel uglednih flavtistk, ki profesionalno delujejo v orkestrih in na pedagoškem področju.

V letošnjem letu 4SYRINX obeležuje 20 let skupnega umetniškega ustvarjanja, kar bodo glasbenice obeležile tudi z izdajo dvojne zgoščenke. Izvajajo klasično literaturo za kvartet flavt, posebno pozornost pa posvečajo sodobnim skladateljem. Velik del njihovega repertoarja predstavljajo dela, ki so jih skladatelji napisali posebej za njih. Ansambel se ponaša z navdušujočo interpretacijo, smislom za stil, občutkom za frazo in odlično intonacijo. Z vključevanje različnih tipov flavt, kot so pikolo, altovska in basovska flavta, umetnice dosegajo širok spekter zvočnih barv. Ansambel koncertira v Sloveniji, na Hrvaškem in drugod po Evropi. Kvartet flavt 4Syrinx je do sedaj izdal tri zgoščenke: Monochromia (2006), Soba za Štiri (2010) in DECADE (2013). Posnetek skladbe Silbanski tanec skladatelja Igorja Kuljerića z zadnje zgoščenke je prejel nagrado Porin za najboljšo klasično kompozicijo.

Več o koncertu si lahko preberete na tej povezavi.


Vstop je prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete zadnjo uro pred koncertom na vhodu v Mestni muzej. Število mest je omejeno, zato vam svetujemo, da pridete nekoliko prej.

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se predstav lahko udeležijo le osebe s potrdilom o: prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem rezultatu testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur (T). Spoštovanje pogoja PCT je odgovornost obiskovalca. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. 

Vsi obiskovalci morajo nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1 m. Vstop v dvorano je mogoč le z vstopnico, obiskovalce naprošamo, da v dvorano vstopajo posamično ob spremstvu hostes, ki jih bodo pospremile do prostega mesta. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

Tor
21
Maj 2024
Predstavitev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
23
Maj 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
25
Maj 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti
Sob
25
Maj 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
1
Jun 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se