Ljubljana
MGML

Družinsko poletno doživetje v Plečnikovi hiši

Arhitektura je avantura!

Ogled Plečnikove hiše in potep po stari Ljubljani

Arhitektura je avantura
Arhitektura je avantura © Andrej Peunik/MGML

Družine, vzemite v roke knjižico razigrano in raziščite čarobno Plečnikovo Ljubljano!

Odpravite se na arhitekturno avanturo ter spoznajte najslavnejšega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika in njegova znamenita dela. Raziskovalni potep se prične v Plečnikovi hiši, kjer vas zabavne naloge čakajo tako v vodniku kot tudi na stalni razstavi. Tam za rokav pocukajte vodiča, ki obiskovalce vsako polno uro popelje po hiši, v kateri je mojster ustvaril mnogo pomembnih zgradb; zaradi njih našo prestolnico imenujemo tudi Plečnikova Ljubljana. Po ogledu hiše pa se pridružite navihanemu Plečnikovemu kužku Sivku, ki vas bo popeljal po mojstrovih poteh – raziskali boste Križanke, NUK, Tržnice, Tromostovje in druga arhitektova dela v Ljubljani, izvedeli za njegove nedokončane projekte in spoznali mojstra tudi kot oblikovalca.

Otroci, bi radi oblikovali lastno črkovno vrsto (pisavo), kot jo je imel Jože Plečnik? Pridružite se nam v soboto, 28. avgusta ob 10. uri na delavnici Ustvarjanje črk, primerni za otroke, stare od 6 do 14 let. 

Otroški arhitekturni vodnik po Plečnikovi hiši in Plečnikovi Ljubljani prejmete ob nakupu družinske vstopnice v Plečnikovi hiši. Priporočena starost: 6–10 let.


Cena družinske vstopnice: 14 €
Več informacij: info@mgml.si ali 01 24 12 506.

Preverite več o poletnih doživetjih v Plečnikovi hiši TUKAJ >>



Objavljeno: 6. 7. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se