Ljubljana
MGML

Prešernov praznik v Mestnem muzeju Ljubljana

Praznik za ljubitelje vseh vrst umetnosti in za umetnike v vseh vrstah ljubezeni. Če imate v mislih kaj posebnega, kar vas zanima in buri vašega duha, preverite program, sicer se vidimo med 10. in 18. Lep praznik voščimo!

Četrtek
8
Feb 2024
Čas: 10:00–18:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
S strokovnjakinjami konservatorkami po muzejski razstavi
S strokovnjakinjami konservatorkami po muzejski razstavi © Blaž Gutman

10:00 Pogled z druge strani - vodstvo po razstavi s kustosinjo konservatorko mag. Katarino Toman Kracina in strokovnima sodelavkama Lizo Lampič ter Heleno Pucelj Krajnc, ki vam pokažejo izbor presenetljivih konservatorskih izzivov in odkritih rešitev ter vas skozi svoj vidik 'zaviralk časa' popeljejo tudi med predmeti muzejske stalne razstave.

10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30, 17:30 SLOVENSKE UMETNICE V OBDOBJU 1850–1950 Slikarke, kiparke, polurna vodstva po razstavi, ki vas bodo gotovo spodbudila za lastno nadaljnje raziskovanje ženskih zgodb, ki so nam morebiti manj znane. V sosednji Galeriji Jakopič vam predstavimo tudi arhitektke in fotografinje - preverite program tukaj!

16:00, 17:00 Ljubezen do … doživljajsko vodstvo po stali razstavi Ljubljana. Zgodovina. Mesto.
Ste že kdaj razmišljali o različnih oblikah ljubezni, ki so oblikovale zgodovino Ljubljane? Pridružite se nam na edinstvenih interaktivnih vodstvih, kjer bomo raziskovali ljubezen v vseh njenih odtenkih.

Srebrna časa iz grajskega pogrinjka - Zaklad s srednjeveškega gradu na vrhu Jeterbenka v Zakladnici Mestnega muzeja. Na svojem raziskovanju muzejske kleti ne zamudite pravkar na ogled postavljeno redko najdbo srebrnega posodja.


Mestni muzej ZA DRUŽINE (10:00–18:00):

Ženske s čopičem, slikarska in kiparska delavnica za otroke 4+ in družine. Ko vas po ogledu razstave Slovenske umetnice zasrbijo prsti in se v vas prebudita domišljija ter želja po ustvarjanju, stopite v našo pedagoško delavnico, kjer boste mali in veliki lahko slikali tihožitje ali pa iz gline oblikovali portret.

Z Ljubo in Ano gremo v Ljubljano (4+) in Kako je nastajalo najlepše mesto na svetu? (8+), samostojen ogled razstave Ljubljana. Zgodovina. Mesto. za družine s tiskanima vodnikoma



Zanima me program vseh lokacij Muzeja in galerij mesta Ljubljane

Čet
9
Maj 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pet
10
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine, obiskovalci s posebnimi potrebami
Sob
11
Maj 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
16
Maj 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pet
17
Maj 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se