Ljubljana
MGML

Zvočna kopel ob prehodu letnih časov

Dnevi ob sončnih obratih in enakonočjih so v preteklosti človeku pomenili ene najpomembnejših trenutkov v ciklu leta. Prehode letnih časov ob pomladanskem in jesenskem enakonočju ter ob poletnem in zimskem Solsticiju so naši predniki, kot pomembne prelomnice, častili z različnimi rituali.

Tudi nas prehodi letnih časov vabijo k večji povezanosti z naravo ter z našimi notranjimi ritmi in željami. Vableni na zvočno kopel z dr. Heleno Koročec.

Ponedeljek
23
Sep 2024
Čas: 19:00–20:30
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Zvočna kopel ob prehodu letnih časov
© Mojca Janželj Tomažič

Zahvaljujoč vẹ́denju starodavnih ljudstev in sodobne znanosti o delovanju zvoka na človeka, nas glasbila v zvočni kopeli lahko podprejo pri umirjanju vsakdanjega prehitrega tempa, pri prepotrebnem globokem sproščanju in  vzpostavljanju ravnovesja na vseh nivojih.

V skladu z ritmi menjave letnih časov in za sozvočje človeka z njimi v Mestnem muzeju poteka cikel zvočnih kopeli z doc. dr. Heleno Korošec.

Vstopnina odrasli 25€, otroci 18€. Prijave so obvezne, število mest je omejeno. Prijave in informacije na helena@helenakorosec.si 

S seboj prinesite ležalno podlogo, deko, blazino za pod glavo, vodo. Priporočamo, da pridete 10 min pred začetkom dogodka.


Zvočno kopel izvaja doc. dr. Helena Korošec, prof., certificirana praktičarka zvočne masaže in komunikacije z zvokom z otroki. Na British Academy for Sound Therapy je pridobila diplomo zvočne terapevtke za individualno terapijo in skupinsko umetnostno zvočno terapijo. Na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani predava na  področju lutkovnega in dramskega izražanja.

V letošnjem letu zadnja zvočna kopel sledi 19.12. 2024.

Čet
9
Maj 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
16
Maj 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Predavanje
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se